Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Yerba Mate Forum | Yerba Mate| Yerba Mate Blog| | twitter yerbamatka

Wróć   Yerba Mate Forum > Main Category > Main Forum

Yerba Mate

Main Forum

Main Forum Description

Odpowiedz
 
LinkBack Narzędzia wątku Wygląd
stare 19-04-10, 12:29   #151 (permalink)
Member
super siorbak
 
Avatar Pshemko85
 
Zarejestrowany: Apr 2010
Skąd: Jeżów / Brzeziny / Łódź
Postów: 39
Domyślnie

Jako dodatek do yerby zamówiłem cukier trzcinowy. Bo trochę za bardzo jestem przyzwyczajony do słodkiego. Tylko jak hmm stosować No bo przecież mieszać yerby to nie do pomyślenia. A czy cukier tak sam z siebie się rozpuści odpowiednio?
__________________
Impossible Is Nothing
Pshemko85 jest nieaktywny  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odpowiedź z Cytatem
stare 19-04-10, 15:45   #152 (permalink)
Senior Member
Spirit of ILEX
 
Zarejestrowany: Oct 2007
Skąd: Strzałkowo
Postów: 612
Domyślnie

To może wsypywać go do wody? Jest ciepła, więc cukier bez problemu sie rozpuści
__________________
dawniej lukasz803
Ornitolog jest nieaktywny  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odpowiedź z Cytatem
stare 19-04-10, 15:50   #153 (permalink)
Member
super siorbak
 
Avatar Pshemko85
 
Zarejestrowany: Apr 2010
Skąd: Jeżów / Brzeziny / Łódź
Postów: 39
Domyślnie

Dzięki za pomoc. Zanim tego nie przeczytałem miałem zamiar rozpuścić cukier w powietrzu A tak już na poważnie - klasyczny biały cukier niekoniecznie dobrze się rozpuszcza nawet w gorącej herbacie. Trzeba zamieszać. I tu kłania się chemia czy fizyka. Nie pamiętam jak to się nazywało (w sensie proces czy reakcja nie nauka). W każdym razie nie znam właściwości cukru trzcinowego. Jeśli tak sam z siebie się rozpuści w ciepłej wodzie w matero to spoko. Wiadomo miód jest płynem jak by nie patrzeć to się stopniowo miesza z wodą czy naparem. Cukier to kryształki więc niekoniecznie. Stąd moja wątpliwość
__________________
Impossible Is Nothing

Ostatnio edytowane przez Pshemko85 ; 19-04-10 o 16:03.
Pshemko85 jest nieaktywny  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odpowiedź z Cytatem
stare 19-04-10, 16:49   #154 (permalink)
Senior Member
Spirit of ILEX
 
Zarejestrowany: Oct 2007
Skąd: Strzałkowo
Postów: 612
Domyślnie

Mi chodzi o to, że możesz dodać cukier do wody, którą wlewasz do termosu, wtedy możesz bez problemu sobie wymieszać i się rozpuści
__________________
dawniej lukasz803
Ornitolog jest nieaktywny  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odpowiedź z Cytatem
stare 19-04-10, 18:19   #155 (permalink)
Member
super siorbak
 
Avatar Pshemko85
 
Zarejestrowany: Apr 2010
Skąd: Jeżów / Brzeziny / Łódź
Postów: 39
Domyślnie

No ja raczej zalewam z czajnika po odstaniu około 8-10min. Obywam się bez termosu
__________________
Impossible Is Nothing
Pshemko85 jest nieaktywny  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odpowiedź z Cytatem
stare 19-04-10, 18:50   #156 (permalink)
Senior Member
Spirit of ILEX
 
Zarejestrowany: Oct 2007
Skąd: Strzałkowo
Postów: 612
Domyślnie

To może warto zainwestować w termos?:P To naprawde dobra i pożyteczna rzecz przy yerbie, no i oszczędność prądu/gazu bo nie trzeba tej samej wody kilka razy podgrzewać, wystarczy raz zagotować, odczekać chwile i wlać do termosa
__________________
dawniej lukasz803
Ornitolog jest nieaktywny  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odpowiedź z Cytatem
stare 19-04-10, 22:32   #157 (permalink)
Member
super siorbak
 
Avatar Pshemko85
 
Zarejestrowany: Apr 2010
Skąd: Jeżów / Brzeziny / Łódź
Postów: 39
Domyślnie

W sumie racja. Ale może nie wszystko od razu. Dopiero co zacząłem swoja przygodę z yerba mate. Nie mniej jednak rozwiązanie z termosem jest ciekawe. Może skorzystam
__________________
Impossible Is Nothing
Pshemko85 jest nieaktywny  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odpowiedź z Cytatem
stare 21-04-10, 11:47   #158 (permalink)
Member
super siorbak
 
Zarejestrowany: Feb 2010
Skąd: Koszalin
Postów: 52
Domyślnie

Termos,to naprawde super sprawa,szczególnie jak pije się powoli delektując smakiem.I wcale nie musi być jakiś super drogi.Ja osobiście mam metalowy,ale gdzieś czytałam,że z wkładem szklanym lepiej trzyma temperaturę.Ten mój niestety nie trzyma jej najlepiej.
Kate jest nieaktywny  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odpowiedź z Cytatem
stare 21-04-10, 14:25   #159 (permalink)
Member
super siorbak
 
Avatar Pshemko85
 
Zarejestrowany: Apr 2010
Skąd: Jeżów / Brzeziny / Łódź
Postów: 39
Domyślnie

Hehe chyba faktycznie zainwestuję w termos skoro tak dużo jest pozytywnych opinii na ten temat Swoją drogą znacznie odbiegliśmy od tematu dodatków do yerby. Trzeba więc wrócić do głównego nurtu. Ciekawy jestem smaku jakiejś klasycznej yerby z dodatkiem mięty. Może jeszcze dziś poeksperymentuję z tym
__________________
Impossible Is Nothing
Pshemko85 jest nieaktywny  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Bookmarks


Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)
 
Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
Nie możesz zakładać nowych tematów
Nie możesz pisać wiadomości
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Code jest Włączony
EmotikonyWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest Wyłączony
Trackbacks are Włączony
Pingbacks are Włączony
Refbacks are Włączony


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:01.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0
Spolszczenie: vBHELP.pl - Polski Support vBulletin
DD Green vBulletin style by Dion Dev

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40