View Single Post
stare 28-07-11, 10:56   #8 (permalink)
Merkelin
Senior Member
Spirit of ILEX
 
Zarejestrowany: Nov 2008
Skąd: Strzelce Krajeńskie
Postów: 505
Domyślnie

Postaram się to jakoś ogarnąć.
Jestem posiadaczem zestawu, w skład którego wchodzą 2 tykwy, porongo, rogowa guampa i 2 Palo Santo, a na początku siorbania korzystałem z ceramicznego kubka (zanim tykwa nadawała się do użytku), mogę powiedzieć, że zdecydowanie rodzaj naczynka wpływa na odczucia smakowe. A najbardziej godne polecenia (moja subiektywna ocena) jest oczywiście Palo Santo. Piękny zapach, żywica rozpuszczająca się w naparze i dodająca smaku i tak dalej...
A poza tym w 100% popieram zdanie Dragona, że picie yerby w sposób klasyczny to nie żaden lans, tylko zamiłowanie do tradycji. I każdy ortodoksyjny yerbopijca z pewnością się z tym zgodzi
Merkelin jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
 
Yerba Mate Forum - YerbaHerba.pl