View Single Post
stare 02-12-08, 19:31   #3 (permalink)
kpt. Nemo
Senior Member
giga siorbak

Domyślnie

Wszystko fajnie, ale bombilla nie jest nierdzewna w żadnym zestawie. A to znaczy, że bardzo szybo może się po prostu zniszczyć.

Ja bym polecił coś takiego:
Yerba Mate Market Wszystkie gatunki yerba mate oraz bogaty wybór akcesoriów: Set Amanda - Ceramiczne naczynie, bombilla i 0,5 kg Amandy

Yerba Mate Market Wszystkie gatunki yerba mate oraz bogaty wybór akcesoriów: HIT ZAKŁADU: Amanda 1kg + Tykwa Paraquai + Bombilla AL 225

Zestawy różnią się naczynkiem (w przypadku ceramiki nie trzeba przeprowadzać currado, łatwiej się je myje i ogólnie nie trzeba o nią dbać tak jak o tykwę. Mam bombillę z tego drugiego zestawu i sprawdza się bardzo dobrze, ale ta z potrójnym filtrem lepsza. A sama yerba dobra na początek.

A jeśli masz trochę więcej kasy to:
Yerba Mate Market Wszystkie gatunki yerba mate oraz bogaty wybór akcesoriów: Wszystko mam! Tylko gdzie? Super promocja!!!
Rosamonte - wielu chwali sobie tą yerbę. Termometr bardzo przydatny na początek.

Yerba Mate Market Wszystkie gatunki yerba mate oraz bogaty wybór akcesoriów: SET Rosamonte
Naczynko bardzo oryginalne - super pojemność, ładne. Bombilla bardzo dobra. I saszetkowana yerba, którą można sobie na szybo w pracy zrobić

Pozdrawiam

Yerba Mate Forum - YerbaHerba.pl