Wszystko fajnie, ale bombilla nie jest nierdzewna w żadnym zestawie. A to znaczy, że bardzo szybo może się po prostu zniszczyć.
Ja bym polecił coś takiego:
Yerba Mate Market Wszystkie gatunki yerba mate oraz bogaty wybór akcesoriów: Set Amanda - Ceramiczne naczynie, bombilla i 0,5 kg Amandy
Yerba Mate Market Wszystkie gatunki yerba mate oraz bogaty wybór akcesoriów: HIT ZAKŁADU: Amanda 1kg + Tykwa Paraquai + Bombilla AL 225
Zestawy różnią się naczynkiem (w przypadku ceramiki nie trzeba przeprowadzać
currado, łatwiej się je myje i ogólnie nie trzeba o nią dbać tak jak o tykwę. Mam bombillę z tego drugiego zestawu i sprawdza się bardzo dobrze, ale ta z potrójnym filtrem lepsza. A sama yerba dobra na początek.
A jeśli masz trochę więcej kasy to:
Yerba Mate Market Wszystkie gatunki yerba mate oraz bogaty wybór akcesoriów: Wszystko mam! Tylko gdzie? Super promocja!!!
Rosamonte - wielu chwali sobie tą yerbę. Termometr bardzo przydatny na początek.
Yerba Mate Market Wszystkie gatunki yerba mate oraz bogaty wybór akcesoriów: SET Rosamonte
Naczynko bardzo oryginalne - super pojemność, ładne. Bombilla bardzo dobra. I saszetkowana yerba, którą można sobie na szybo w pracy zrobić
Pozdrawiam