View Single Post
stare 04-11-08, 09:02   #32 (permalink)
foriza
Junior Member
siorbak

Domyślnie

Cytat:
Napisał maciejslu Zobacz post
Przeczytałem uważnie cały ten tekst dwa razy. Według mnie jest to tekst REKLAMOWY, więc już na wstępie powinien budzić lekkie wątpliwości. W artykule nie ma żadnej wzmianki na temat źródła informacji o domniemanej rakotwórczości YM, co te wątpliwości może potwierdzać.

Powiem więcej - nie wiem, czy zauważyłeś taki pasus: pod drugim zdjęciem jest info: "Yerba mate cytrusowa - 13,97zł/100g (www.krainaherbaty.pl)" a więc artykuł mówi o szkodliwości yerby reklamując jednocześnie coś, co nazywa yerbą (i co pewnie jakąś tam yerbą jest) w cenie... hmmm... siedem dych za pół kilo, czyli jakoś tak prawie cztery razy drożej niż najdroższe znane mi yerby.

Generalnie ja bym się nie przejmowal takimi informacjami. Ale rozumiem, jeśli ktoś (tak jak Ty) się nimi przejmuje. Moja rada - jeśli masz wątpliwości, nie pij yerby. Picie jej z takim nastawieniem, że dostanie się potem raka - to IMVHO psucie sobie całej przyjemności z siorbania

to fakt ceny yerby w tym artykule są zawrotne !!
ten artykuł bardzo mnie zaskoczył bo gdy za "namową" P.B.Pawlikowskiej i W.Cejrowskiego postanowiłam porzucić moją ukochana kawę i nauczyć się pić mate dużo o niej i jej właściwościach czytałam i ogrom jej zalet mnie przekonał i wtedy nie natrafiła na taką informacje ze yerba może mieć działanie rakotwórcze dlatego tym większy był mój szok po przeczytaniu tego nieszczęsnego artykuł, a nie ukrywam że po pierwsze udał się odstawić kawę a po drugie yerba naprawde zaczęła mi smakować no i jeszcze ten śliczny zestaw do jej picia jakżebym mogła teraz to wszystko tak po prostu zostawić i wrócić do kawy
dziękuje za pomoc
pozdrawiam
foriza jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

Yerba Mate Forum - YerbaHerba.pl