Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Yerba Mate Forum | yerba mate sklep yerbamarket.com

Wróć   Yerba Mate Forum > Main Category > Main Forum

Yerba Mate

Main Forum


Odpowiedz
 
LinkBack (1) Narzędzia wątku Wygląd
stare 16-11-08, 14:40   #21 (permalink)
Senior Member
Wódz Siorbaków
 
Zarejestrowany: Nov 2008
Skąd: Szczecin
Postów: 270
Domyślnie

Cytat:
Napisał maciejslu Zobacz post
Odpowiedź:
Trzyma ciepło tak długo, jak trzeba a wkład ma dobry

Wyjaśnienie:
Przecież ja tego nie mierzę zegarkiem ze stoperem, nie mam pojęcia, jak długo trzyma ciepło... Trzyma na tyle długo, że woda jest ciepła co najmniej przez godzinę, a mnie tyle czasu zajmuje wypicie mojej porcji yerby. Czy trzyma dłużej - nie wiem, ale pewnie tak.

Wkład ma szklany, to widzę.
Nie jestem w tym zbytnio obeznany - jaka jest różnica między wkładem szklanym a stalowym?
Matecki jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 16-11-08, 14:54   #22 (permalink)
Senior Member
Spirit of ILEX
 
Zarejestrowany: Mar 2008
Skąd: Poznań
Postów: 976
Domyślnie

Cytat:
Napisał Matecki Zobacz post
Nie jestem w tym zbytnio obeznany - jaka jest różnica między wkładem szklanym a stalowym?
Szklany może się zbić. Stalowemu raczej to nie grozi...
maciejslu jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 16-11-08, 14:56   #23 (permalink)
Senior Member
Wódz Siorbaków
 
Zarejestrowany: Nov 2008
Skąd: Szczecin
Postów: 270
Domyślnie

Cytat:
Napisał maciejslu Zobacz post
Szklany może się zbić. Stalowemu raczej to nie grozi...
A zdrowotnie - nie wpływa to w jakiś sposób na "jakość" wody?
Matecki jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 16-11-08, 15:08   #24 (permalink)
Senior Member
Wódz Siorbaków
 
Zarejestrowany: Nov 2008
Skąd: Wrocław
Postów: 456
Domyślnie

Cytat:
Napisał Matecki Zobacz post
A zdrowotnie - nie wpływa to w jakiś sposób na "jakość" wody?
jak nie masz stali pordzewiałej to na pewno nie najbardziej wskazana nierdzewka
blackomen jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 16-11-08, 15:24   #25 (permalink)
Senior Member
Wódz Siorbaków
 
Zarejestrowany: Nov 2008
Skąd: Szczecin
Postów: 270
Domyślnie

Cytat:
Napisał blackomen Zobacz post
jak nie masz stali pordzewiałej to na pewno nie najbardziej wskazana nierdzewka
A z czegoś co rdzewieje w ogóle można robić termosy ?
Matecki jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 16-11-08, 16:52   #26 (permalink)
Senior Member
Wódz Siorbaków
 
Zarejestrowany: Nov 2008
Skąd: Wrocław
Postów: 456
Domyślnie

Cytat:
Napisał Matecki Zobacz post
A z czegoś co rdzewieje w ogóle można robić termosy ?
W ZSRR mozna bylo, nie wiem z jakiej epoki masz termos
blackomen jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 16-11-08, 20:41   #27 (permalink)
Member
super siorbak
 
Zarejestrowany: Nov 2008
Skąd: Warszawa
Postów: 30
Domyślnie

super poradnik, dziękuję serdecznie!
sporo już czytałam na temat przyrządzania, żeby już być w temacie (pomimo kubka, bo już próbuję jakoś sobie w nim yerbę układać), ale Twój opis jest najbardziej przejrzysty i porządkuje wszystko w głowie. jeszcze raz wielkie dzięki nie zapominajcie o nas, siorbakach-świeżakach!
martah jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 16-11-08, 21:41   #28 (permalink)
Senior Member
Spirit of ILEX
 
Zarejestrowany: Mar 2008
Skąd: Poznań
Postów: 976
Domyślnie

Cytat:
Napisał martah Zobacz post
super poradnik, dziękuję serdecznie!
sporo już czytałam na temat przyrządzania, żeby już być w temacie (pomimo kubka, bo już próbuję jakoś sobie w nim yerbę układać), ale Twój opis jest najbardziej przejrzysty i porządkuje wszystko w głowie. jeszcze raz wielkie dzięki nie zapominajcie o nas, siorbakach-świeżakach!
Dzięki za miłe słowa; możesz być pewien, że nikt o tych, którzy dopiero zaczynają swoją podróż w świat yerby, nie zapomni. Ja na pewno nie; zbyt wiele prób na początku mojej drogi zrobiłem, aby kogoś skazywać na to samo
maciejslu jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 25-11-08, 00:32   #29 (permalink)
Senior Member
Wódz Siorbaków
 
Zarejestrowany: Nov 2008
Skąd: Wrocław
Postów: 225
Domyślnie

Dzieki za świetny poradnik
Naprawde łopatologicznie wszystko wyjasnia, czyli tak jak być powinno
qereidid jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 09-01-09, 17:04   #30 (permalink)
Senior Member
Spirit of ILEX
 
Zarejestrowany: Jan 2009
Skąd: Wrocław
Postów: 620
Domyślnie dziękować :-)

Jako początkująca poyerbana dziękuję za ten poradnik.
Pełen podziw i brawa. To miłe, że są jeszcze ludzie chętni do dzielenia się swoją wiedzą z tymi mniej wtajemniczonymi
tykwa jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz


LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://www.yerbaherba.pl/main-forum/434-yerba-mate-krok-po-kroku.html
Dodane przez For Type Data
Google INTERIA.PL - szukaj: termometr kuchenny This thread Refback 09-03-09 22:29

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)
 
Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
Nie możesz zakładać nowych tematów
Nie możesz pisać wiadomości
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Code jest Włączony
EmotikonyWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest Wyłączony
Trackbacks are Włączony
Pingbacks are Włączony
Refbacks are Włączony


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:35.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0
Spolszczenie: vBHELP.pl - Polski Support vBulletin
DD Green vBulletin style by Dion Dev