Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Yerba Mate Forum | yerba mate sklep yerbamarket.com

Wróć   Yerba Mate Forum > Main Category > Main Forum

Yerba Mate

Main Forum


Odpowiedz
 
LinkBack (8) Narzędzia wątku Wygląd
stare 27-11-08, 22:44   #21 (permalink)
Senior Member
Wódz Siorbaków
 
Zarejestrowany: Nov 2008
Skąd: Wrocław
Postów: 456
Domyślnie

Cytat:
Napisał CynotilapiaAfra Zobacz post
Można można zrobić taki otwór łyżeczką, pewna zdolna osoba mi się do tego przyznała dlatego takie postawiłam pytanie...
też znam takie przypadki. Ludzie często udają się do sklepu z reklamacją a tak po prostu nieumiejętnie przeprowadzają currado,a sprzedawca traci. Wszystko można popsuć, nie można szukać zawsze winy w sprzedającym i traktować go jak oszusta.
blackomen jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 09-12-08, 09:17   #22 (permalink)
Member
super siorbak
 
Zarejestrowany: Dec 2008
Skąd: Szprotawa
Postów: 43
Domyślnie

Ave!

I znów sprzeczne opinie. Na konkurencyjnym forum przeczytałem, że okutego naczynka Rosamonte z Algarrobo sie nie curraduje. Zali wżdy?
Digoxin jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 09-12-08, 13:03   #23 (permalink)
Senior Member
Spirit of ILEX
 
Zarejestrowany: Mar 2008
Skąd: Poznań
Postów: 976
Domyślnie

Cytat:
Napisał Digoxin Zobacz post
Ave!

I znów sprzeczne opinie. Na konkurencyjnym forum przeczytałem, że okutego naczynka Rosamonte z Algarrobo sie nie curraduje. Zali wżdy?
ZTCW jest to naczynie z tak zwanego "drzewa cytrynowego", więc jako "drzewniane" currado nie wymaga. Natomiast w przeciwieństwie do PS powinno być suszone po każdym użyciu. No i chyba nie trzeba go natłuszczać; ja swojego w każdym razie nie natłuszczałem niczym...
maciejslu jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 09-12-08, 14:12   #24 (permalink)
Member
super siorbak
 
Zarejestrowany: Dec 2008
Skąd: Szprotawa
Postów: 43
Domyślnie

Ave!

No to już prawie witam się z gąską

Ha - dziś kończy się curracja żoninej calebasy - wieczorem pierwszy siorb mate Amanda
Digoxin jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 09-12-08, 21:41   #25 (permalink)
Member
super siorbak
 
Zarejestrowany: Dec 2008
Postów: 37
Domyślnie fusy z herbaty???

Dzisiaj powiedziano mi w yerbamarkecie że currado można zrobić używając zamiast drogocennej yerby - poprostu herbatę ??? Co Wy na to ?
charli_28 jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 09-12-08, 21:58   #26 (permalink)
Senior Member
Spirit of ILEX
 
Zarejestrowany: Mar 2008
Skąd: Poznań
Postów: 976
Domyślnie

Cytat:
Napisał charli_28 Zobacz post
Dzisiaj powiedziano mi w yerbamarkecie że currado można zrobić używając zamiast drogocennej yerby - poprostu herbatę ??? Co Wy na to ?
Nie słyszałem nigdy o takim rozwiązaniu i szczerze mówiąc - nie mam zdania.

Ale...

Jeśli mamy tykwę za trzydzieści złotych to może warto poświęcić trochę yerby "z yerby" do currado?

Normalna, nie parzona wcześniej yerba mate jest najlepszym środkiem do przeprowadzania currado. I według mnie nie ma sensu oszczędzać poprzez stosowanie półśrodków. Nawet użycie fusów z zaparzań z kilku poprzednich dni wydaje mi sie ryzykownym pomysłem...
maciejslu jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 09-12-08, 22:07   #27 (permalink)
Member
super siorbak
 
Zarejestrowany: Dec 2008
Postów: 37
Domyślnie

ok zrobimy z żona tak jak radzisz
Alkohol może być inny niż podajesz?
charli_28 jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 09-12-08, 22:26   #28 (permalink)
Senior Member
Spirit of ILEX
 
Zarejestrowany: Mar 2008
Skąd: Poznań
Postów: 976
Domyślnie

Cytat:
Napisał charli_28 Zobacz post
ok zrobimy z żona tak jak radzisz
Alkohol może być inny niż podajesz?
Według uznania

Można dodać troszkę rumu, whisky, whiskey, burbona, koniaku...

Byle nie "czystą"

Ale spirytus - jak najbardziej.
maciejslu jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 09-12-08, 22:35   #29 (permalink)
Member
super siorbak
 
Zarejestrowany: Dec 2008
Skąd: Szprotawa
Postów: 43
Domyślnie

Ave!

Już po currado i pierwszym siorbie Rosamonte. Było dymnie, popielnie, mocno - ohhh starke mate, jaaaa! Niemniej dobrze i prospektywnie. Se kupie nową - może smakową.
Digoxin jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 09-12-08, 22:42   #30 (permalink)
Member
super siorbak
 
Zarejestrowany: Dec 2008
Postów: 37
Domyślnie

a niech tam .... poświęce swoją whisky... dla żony warto
A i sam posiorbię
Dzięki za radę .... pewnie jeszcze nie ostatnią ....
charli_28 jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz


LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://www.yerbaherba.pl/main-forum/412-currado-krok-po-kroku.html
Dodane przez For Type Data
Untitled document This thread Refback 15-10-10 15:24
Wyszukiwanie w internecie - Gazeta.pl This thread Refback 24-07-10 22:23
Google INTERIA.PL - szukaj: currado This thread Refback 27-04-10 22:41
Yerba Mate - Didier z Rivii - 30.11.2008 - Archiwum Forum This thread Refback 19-12-09 11:01
chlopomania's yerba Bookmarks on Delicious This thread Refback 02-06-09 19:34
chlopomania's Bookmarks on Delicious This thread Refback 31-05-09 00:42
Untitled document This thread Refback 14-05-09 15:01
Untitled document This thread Refback 17-03-09 17:46

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)
 
Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
Nie możesz zakładać nowych tematów
Nie możesz pisać wiadomości
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Code jest Włączony
EmotikonyWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest Wyłączony
Trackbacks are Włączony
Pingbacks are Włączony
Refbacks are Włączony


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 23:00.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0
Spolszczenie: vBHELP.pl - Polski Support vBulletin
DD Green vBulletin style by Dion Dev