|
30-10-09, 14:57 | #12 (permalink) | |
Senior Member
Spirit of ILEX
Zarejestrowany: Mar 2009
Postów: 618
|
Cytat:
|
|
05-11-09, 12:57 | #14 (permalink) |
Senior Member
Wódz Siorbaków
Zarejestrowany: Dec 2008
Skąd: Szczecin
Postów: 454
|
To proste. Wszystko zależy od środowiska w jakim ten ostrokrzew sobie rośnie. Np. w Brazylii. W brazylijskiej glebie są bardzo duże ilości selenu więc i roślinki które na niej wyrosną też będą bogate w ten pierwiastek .
|
07-11-09, 20:53 | #16 (permalink) |
Senior Member
Wódz Siorbaków
Zarejestrowany: Dec 2008
Skąd: Szczecin
Postów: 454
|
Z tego co pamiętam z lekcji chemii, to sód bardzo łatwo wchodzi w reakcje, np. z wodą czy alkoholami. Może więc proces przygotowywania La Mulaty przebiega tak, że powoduje wytrącenie sodu z ziela? Chyba innej drogi ucieczki on nie ma .
|
24-01-10, 22:58 | #18 (permalink) |
Member
super siorbak
Zarejestrowany: Jan 2010
Skąd: Zielonka k. W-wy
Postów: 48
|
Łaaał dzięki, właśnie czegoś takiego szukałam
Idealnie by było jeszcze pouzupełniać w konkretne liczby, by było wiadomo, jeśli ktoś szuka- która ma najwięcej np. witaminy B6 Jeśli za dużo wymagam to mogę pomóc, bo pomysł na zrobienie takiej yerbopedii uważam za świetny |
25-01-10, 01:30 | #19 (permalink) | |
Senior Member
Spirit of ILEX
Zarejestrowany: Mar 2009
Postów: 618
|
Cytat:
tutaj taka próba zrobienia czegoś podobnego, zakończona na witaminie b1 i b3(tej jest niewiele) jak ktoś ma siłe to może pociągnąć temat, przydałoby się zestawienie magnezu i b6, może się zabiore jeszcze za coś. Ogólnie to trzeba pić duuużo yerby żeby być zdrowym |
|
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|