|
01-11-07, 14:18 | #14 (permalink) |
Member
Zarejestrowany: Oct 2007
Skąd: KRK
Postów: 32
|
Bonq, hehe trzymajmy się wersji o truciźnie bo w przeciwnym wypadku jeszcze okaże się, że yerba z alkoholem też nie szkodzi i będzie problem wynikający z braku problemu.
A ogórki z pomidorami szkodzą ale tylko w sałatce... No i nie zapominajmy, że jak się do sałatki kroi cebulę to nóż się tępi.. |
03-11-07, 10:29 | #20 (permalink) |
Super Moderator
Spirit of ILEX
Zarejestrowany: Jun 2007
Skąd: Otwock
Postów: 1860
|
A może by tak yerbo-nalewkę zrobić? Już ktoś wspominał o tym. Prawdopodobnie wyszło by coś o smaku żubrówko-podobnym.
Jeśli chodzi o surowe ogóry to zawierają enzym askorbinazę, który rozkłada wit. C. Podczas kiszenia ogóra askorbinaza idzie won. |