Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Yerba Mate Forum | yerba mate sklep yerbamarket.com

Wróć   Yerba Mate Forum > Main Category > Main Forum

Yerba Mate

Main Forum


Zobacz wyniki ankiety: jaką wodą zazwyczaj zalewasz yerba mate?
65-70C 0 0%
71-75C 11 40.74%
76-80C 14 51.85%
81C i więcej 2 7.41%
Głosujących: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz
 
LinkBack Narzędzia wątku Wygląd
stare 09-11-07, 09:31   #11 (permalink)
Senior Member
giga siorbak
 
Zarejestrowany: Oct 2007
Skąd: Pruszków k.W-wa
Postów: 163
Domyślnie

sp8....
nie masz racji...to wszystko zalezy w jakim naczyniu sie studzi ile te wody jest....temperatury pomieszczenia w jakim sie znajduje...wiec nei mozna powiedziec,ja nie mam jeszcze terometra
ale za to mam topry sposob...
jak prala dziala i sie ustawi na 60 stopni...
to mozesz trzymac to reka
no wiec...jak zagotujesz wode...
i odczekasz....
wlasnei z jakies 15 min
wkladaszz palca
jak nei mozesz go trzymac za dlugo to znczy ze za goraca;]
a jak potrzymasz...parzy..ale juz mozesz troche to znaczy ze jest okolo 70 stopni
;]
joke
serafinek jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 09-11-07, 15:15   #12 (permalink)
Junior Member
 
Zarejestrowany: Sep 2007
Skąd: Gdańsk
Postów: 27
Domyślnie

ja se wynalazlem taki sposób:
wlewam z czajnika wode do sredniej wielkosci garnka ok 0,5l zakrece ze 3-4 razy w powietrzu po czym odstawiam na kilka sekund 3-4 i wlewam do termosu 0,5l i gotowe
Moja temperatura to 72*C
Stawaro jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 10-11-07, 09:19   #13 (permalink)
Super Moderator
Spirit of ILEX
 
Zarejestrowany: Jun 2007
Skąd: Otwock
Postów: 1860
Domyślnie

Cicho - niewolno mówić tudej o... Robo zabroniło.
[color=red]No i wywaliłem sam się[/color]
global jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 10-11-07, 15:19   #14 (permalink)
Senior Member
Spirit of ILEX
 
Zarejestrowany: Oct 2007
Skąd: Strzałkowo
Postów: 612
Domyślnie

a co takiego nasz Robo zabronił?
mów albo
Ornitolog jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 10-11-07, 16:59   #15 (permalink)
Super Moderator
Spirit of ILEX
 
Zarejestrowany: Jun 2007
Skąd: Otwock
Postów: 1860
Domyślnie

Przeczytaj se ogłoszenie na stronie gównej.
global jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 10-11-07, 22:22   #16 (permalink)
Senior Member
giga siorbak
 
Zarejestrowany: Oct 2007
Skąd: Pruszków k.W-wa
Postów: 163
Domyślnie

"...zakręcę..." LOL
serafinek jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 10-11-07, 22:57   #17 (permalink)
Senior Member
giga siorbak
 
Zarejestrowany: Oct 2007
Skąd: Pruszków k.W-wa
Postów: 163
Domyślnie

"...suszyć skruszyć,zmielić,zważyć,podgrzać,zalać i zaparzyć..."
serafinek jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 11-11-07, 12:16   #18 (permalink)
Senior Member
Spirit of ILEX
 
Zarejestrowany: Jul 2007
Skąd: DeTRoit / Żmigród
Postów: 533
Domyślnie

ładna rymowanka
BonQ jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 11-11-07, 16:08   #19 (permalink)
Senior Member
giga siorbak
 
Zarejestrowany: Oct 2007
Skąd: Pruszków k.W-wa
Postów: 163
Domyślnie

Podróże Pana Kleksa - "Z poradnika młodego zielarza"
serafinek jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 28-11-07, 09:09   #20 (permalink)
Senior Member
giga siorbak
 
Zarejestrowany: Oct 2007
Skąd: Pruszków k.W-wa
Postów: 163
Domyślnie

mam topry sposób dla smakoszów.
wlewam wrzątek do termosu,
czesc do szklanki
szklanke chlodze do temperatury 60 stopni
i zalewam jerbe
pozniej stopniowo
woda z termosu zalewam yerbe
65,70,75,80
;]
utrzymuje dluzej smak
i pewnie te wszysstkie elementy no i woadomo nie traci pałeru;]
serafinek jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz


Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)
 
Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
Nie możesz zakładać nowych tematów
Nie możesz pisać wiadomości
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Code jest Włączony
EmotikonyWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest Wyłączony
Trackbacks are Włączony
Pingbacks are Włączony
Refbacks are Włączony


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 16:52.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0
Spolszczenie: vBHELP.pl - Polski Support vBulletin
DD Green vBulletin style by Dion Dev