|
09-11-07, 09:31 | #11 (permalink) |
Senior Member
giga siorbak
Zarejestrowany: Oct 2007
Skąd: Pruszków k.W-wa
Postów: 163
|
sp8....
nie masz racji...to wszystko zalezy w jakim naczyniu sie studzi ile te wody jest....temperatury pomieszczenia w jakim sie znajduje...wiec nei mozna powiedziec,ja nie mam jeszcze terometra ale za to mam topry sposob... jak prala dziala i sie ustawi na 60 stopni... to mozesz trzymac to reka no wiec...jak zagotujesz wode... i odczekasz.... wlasnei z jakies 15 min wkladaszz palca jak nei mozesz go trzymac za dlugo to znczy ze za goraca;] a jak potrzymasz...parzy..ale juz mozesz troche to znaczy ze jest okolo 70 stopni ;] joke |
09-11-07, 15:15 | #12 (permalink) |
Junior Member
Zarejestrowany: Sep 2007
Skąd: Gdańsk
Postów: 27
|
ja se wynalazlem taki sposób:
wlewam z czajnika wode do sredniej wielkosci garnka ok 0,5l zakrece ze 3-4 razy w powietrzu po czym odstawiam na kilka sekund 3-4 i wlewam do termosu 0,5l i gotowe Moja temperatura to 72*C |
28-11-07, 09:09 | #20 (permalink) |
Senior Member
giga siorbak
Zarejestrowany: Oct 2007
Skąd: Pruszków k.W-wa
Postów: 163
|
mam topry sposób dla smakoszów.
wlewam wrzątek do termosu, czesc do szklanki szklanke chlodze do temperatury 60 stopni i zalewam jerbe pozniej stopniowo woda z termosu zalewam yerbe 65,70,75,80 ;] utrzymuje dluzej smak i pewnie te wszysstkie elementy no i woadomo nie traci pałeru;] |