|
08-09-07, 23:28 | #61 (permalink) | |
Senior Member
Wódz Siorbaków
Zarejestrowany: Apr 2007
Skąd: Otwock
Postów: 234
|
Cytat:
|
|
11-09-07, 05:45 | #64 (permalink) |
Guest
Postów: n/a
|
Serki pleśniowe są the best, jedyną ich wadą jest cena. Co do mieszanek to lubię nieraz zmieszać normalna yerbę z cytrusową, popałom. Efekt jest taki że normalna łagodzi kwasnodziwnyniejerbowy smak cytrusowej, a cytrusowa ładodzi goryczkę normalnej, a w przypadku jakiegoś padalca, poprawia jego smak. Tak więc lecę zalać naczynko, a po drodze unieszkodliwię wampira !
|
11-09-07, 10:31 | #66 (permalink) |
Senior Member
Zarejestrowany: Aug 2007
Skąd: Białystok
Postów: 277
|
A ile tego serka można zjeść na raz? Przynajmniej w moim przypadku niewiele (właśnie wcinam potwornie cuchnącą gorgonzolę).
Jak dla mnie mieszanki cytrusowe nie są kwaśne. Ale ja jestem zwichnięta, jeśli chodzi akurat ten smak, bo już się przyzwyczaiłam do picia nieosłodzonej wody z cytryną rano. |
11-09-07, 11:31 | #67 (permalink) |
Senior Member
Spirit of ILEX
Zarejestrowany: Jul 2007
Skąd: DeTRoit / Żmigród
Postów: 533
|
aby przytyć ...hahaha ja chyba dobrze się na tym znam
4 lata na siłowni zrobiły ze mnie dobrego dietetyka, czasopisma, książki Rolanda Cziurloka, braci Weider czy też Franka Zene'a dużo podpowiadały białe pieczywo źródło węglowodanów kasza gryczana ryż, potrawy sojowe białe mięso,ryby, nabiał w każdej postaci pokarmy bogate w błonnik, białko tłuszcze ale nie margaryna !! najlepiej też dostarczać węglowodanów typu Carbo podczas diety. efekt murowany. Albo zakupić w aptece glukozę i pic raz dziennie |
11-09-07, 12:05 | #68 (permalink) | |
Guest
Postów: n/a
|
Cytat:
Teraz rzadko mi przyjdzie na myśl pożreć cytrynę, ale już zalewać potężnej grubości plaster wodą mineralną i wyciskać łyżką z niego ile się da soku, to już często mi się zdarza. CYTRYNA RZĄDZI !!! |
|
11-09-07, 15:10 | #70 (permalink) |
Super Moderator
Spirit of ILEX
Zarejestrowany: Jun 2007
Skąd: Otwock
Postów: 1860
|
O, ja też lubię cytrynić. Mam taki specyjalny przyrządzik do wyciskania soku z cytryny - takie szklane ustrojstwo z pokarbowanym dziubkiem na którym się kręci połówą cytryny. Jak się porządnie pokręci, to z połówki cytryny zostaje ino skóra, a sok spływa do okrągłej rynienki. Nasiona zaś zatrzymują się na specjalnych kolcach. Skomplikowałem opis, ale zapewne każdy widział to ustrojstwo:
Inne wyciskacze są też, ale nie używałem. No i, no i, ja sobie z tego soku robię PO PROSTU... LEMONIADĘ. Się zalewa sok wodą, dodaje sachara i schładza. Proporcje według gustu. |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
Podobne wątki | ||||
Temat | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Jak to robią w Brazylii | Main Forum | 9 | 02-10-09 13:31 |