Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Yerba Mate Forum | yerba mate sklep yerbamarket.com

Wróć   Yerba Mate Forum > Main Category > Main Forum

Yerba Mate

Main Forum


Odpowiedz
 
LinkBack Narzędzia wątku Wygląd
stare 07-09-08, 19:36   #91 (permalink)
Senior Member
giga siorbak
 
Zarejestrowany: Aug 2008
Postów: 107
Domyślnie

Tu to mają wybór [url]http://farm3.static.flickr.com/2266/2247665794_9770a9e574.jpg?v=0[/url]
Bendigo jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 23-12-08, 01:52   #92 (permalink)
Banned
starszy siorbak
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Skąd: Łódź
Postów: 65
Domyślnie

Cytat:
Napisał La Polaca Zobacz post
Witam , najlepsza calabaza to taka ktora ma bardzo ciemny srodek i pachnie kawa to sa calabazy juz po curado , sa specjalnie wypalane ale niestety ciezko o takie . Taka calabazy na lata sluzy.
Co do Palo Santo to najlepiej kute .. nie ten klimat.. a jasli niekute to takie ktore ma scianki grubosci powyzej 5 minimetrow - nie pekaja.
Saludos!
Niestety, moje palo santo (pajarito w skórze) o gr. ścianek pow. 5 mm pękło.
norbert jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 09-01-09, 12:09   #93 (permalink)
Senior Member
Spirit of ILEX
 
Zarejestrowany: Nov 2008
Skąd: Mińsk Maz. / Tufjord NO.
Postów: 808
Domyślnie

Czytałem parę opinii na temat Guampy z Palo Santo.
Sam posiadam tą z zestawu Pajarito i jestem zachwycony , służy mi już
pare miesięcy. Odpowiednio konserwowana ( oliwa z oliwek )
najlepsze naczynie jakie miałem. Można też lekko posmarować skórę.
Staje się szczelna i po czasie tworzy jedność z naczyniem , dla mnie lepsza niż okute PS. Sama Natura
Gringo " EL FUEGO " jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 30-01-09, 02:14   #94 (permalink)
Member
super siorbak
 
Zarejestrowany: Jan 2009
Skąd: Kraków
Postów: 41
Domyślnie

Cytat:
Napisał serafinek Zobacz post
w zasadzie podwojne fuj,ye pestki i te biale niewyskrobane strasznie gorzkawe...
bez CURADO nie ma SMAKOO
;]
Ja dzisiaj piłam pierwszy raz mate z tykwy, która teoretycznie przeszła currado ale...Mate było gorzko-kwaśne i ogólnie Zastanawiam się czy nie zrobić currado jeszcze raz, bo w sumie ciągle w naczynku jest taki jakby meszek. Czy to możliwe, żeby tykwa tak bardzo zmieniała smak mate????
Kaija jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 30-01-09, 05:02   #95 (permalink)
Senior Member
giga siorbak
 
Zarejestrowany: Aug 2008
Skąd: Wrocław
Postów: 126
Domyślnie

Podejrzane, prędzej yerba coś nie taka jak trzeba. Albo woda może ... Przecież tykwa nie ma kwaśnego smaku, więc nie mogła zmienić smaku yerby na właśnie taki :P
Unki jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 30-01-09, 10:52   #96 (permalink)
Member
mega siorbak
 
Zarejestrowany: Dec 2008
Skąd: Gostyń
Postów: 91
Domyślnie

Cytat:
Napisał Kaija Zobacz post
Ja dzisiaj piłam pierwszy raz mate z tykwy, która teoretycznie przeszła currado ale...Mate było gorzko-kwaśne i ogólnie Zastanawiam się czy nie zrobić currado jeszcze raz, bo w sumie ciągle w naczynku jest taki jakby meszek. Czy to możliwe, żeby tykwa tak bardzo zmieniała smak mate????
Tak z mojego doświadczenia - piłam mate i z kubka i z tykwy, smak w tykwie jest inny, ale prędzej lepszy, bardziej taki aromatyczny...ale na pewno nie gorzki! Może niedokładnie wyskrobałaś?
Angie jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 30-01-09, 11:10   #97 (permalink)
Senior Member
Spirit of ILEX
 
Zarejestrowany: Jan 2009
Skąd: Wrocław
Postów: 620
Domyślnie

Jak dla mnie smak z tykwy również jest bardziej aromatyczny i nie sądzę, żeby samo naczynko mogło aż tak drastycznie zmienić smak Yerby.

Jeżeli niedokładne wyskrobanie, to trzymam kciuki, żeby tylko na popsuciu smaku mate się skończyło
tykwa jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 30-01-09, 12:23   #98 (permalink)
Member
super siorbak
 
Zarejestrowany: Jan 2009
Skąd: Kraków
Postów: 41
Domyślnie

Tak to było chyba niedokładne wyskrobanie I niestety nie skończyło się tylko na popsuciu smaku Namoczyłam naczynko na noc i dziś wyskrobałam jeszcze raz
Kaija jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 30-01-09, 13:00   #99 (permalink)
Senior Member
giga siorbak
 
Zarejestrowany: Dec 2008
Skąd: SZAMONI
Postów: 142
Domyślnie

Cytat:
Napisał Kaija Zobacz post
Tak to było chyba niedokładne wyskrobanie I niestety nie skończyło się tylko na popsuciu smaku Namoczyłam naczynko na noc i dziś wyskrobałam jeszcze raz
OOOOO to widzę że zamiast wielu siorbnięć było wiele posiedzeń z tego co mi wiadomo pestki tykwy bardzo przeczyszczają odbytniczo Serdecznie Współczuję!
RAGNAR jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 30-01-09, 14:16   #100 (permalink)
Member
mega siorbak
 
Zarejestrowany: Dec 2008
Skąd: Gostyń
Postów: 91
Domyślnie

Czyli jednak, oj współczuję pić to czego nie wyskrobałaś....na błędach się człowiek uczy , ale chyba się nie zniechęciłaś?
Angie jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz


Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)
 
Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
Nie możesz zakładać nowych tematów
Nie możesz pisać wiadomości
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Code jest Włączony
EmotikonyWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest Wyłączony
Trackbacks are Włączony
Pingbacks are Włączony
Refbacks are Włączony

Podobne wątki
Temat Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post / Autor
wielkosc naczynka gpawel Main Forum 43 12-01-09 11:51


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 17:58.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0
Spolszczenie: vBHELP.pl - Polski Support vBulletin
DD Green vBulletin style by Dion Dev