View Single Post
stare 09-01-09, 12:20   #32 (permalink)
Gringo " EL FUEGO "
Senior Member
Spirit of ILEX
 
Zarejestrowany: Nov 2008
Skąd: Mińsk Maz. / Tufjord NO.
Postów: 808
Domyślnie

Wprowadzę trochę zamieszania , a może nazwijmy to Urozmaiceniem.
Tak będzie bardziej dyplomatycznie. Ja np. zostawiam moją Bombillę z Alpaki ciągle w suszu , które za to jest pozostawiane ciągle w PS. I moja Bombilla nigdy nie zzieleniała , może dlatego że jest z Alpaki. A jeśli chodzi o smarowanie , to Oliwa nie pozostawia smaku w naczyniu , lepiej wsiąka , a doświadczenie ludzi pokazuje że trzeba zostawić naczynie na 3 dni w spokoju , wtedy drewno dostatecznie nasiąknie i się uelastyczni.
Gringo " EL FUEGO " jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
 
Yerba Mate Forum - YerbaHerba.pl